keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Kotikulmilla taas

Palauduttiin mökkireissulta eilen ja kuten kunnon reissun jäljiltä kuuluukin - jääkaappi oli tyhjillään. Tein siis pikavisiitin paikalliseen markettiin ja innostuin samalla ostamaan uusimman Juoksija lehden numeron. Syytä sen enempää arvailematta voisi kuvitella että parin viikon mässyjaksolla olisi jotakin tekemistä asian kanssa...
Suureksi ilokseni postilaatikkoon oli loman aikana tipahtanut myös kauan kaivattu neulelehti. Ensimmäinen ajatus oli laittaa pyykkikone laulamaan, leväyttää itseni sohvalle ja alkaa selailla uusia ihania harrastelehtiä.


Vaan kuinkas sitten kävikään! Juoksija lehdessä oli todella koukuttavia artikkeleita ja niitä selaillessa tuli ihan vimmattu himo päästä lenkille. Värväsin siis perheen esiteinin vahtimaan pieniä (isäntä oli vasta tulossa kotiin lopun mökkikuorman kanssa) ja lähdin heittämään vitosen pyrähdyksen. Tai pyrähdys on ehkä väärä sana, hölkkä kuvaa vauhtia varmasti paremmin.

Intoa täys kuin ilmapallo lähdin myös tänä aamuna tavoittelemaan sitä fillariviiskymppistä joka jäi taannoin  muutaman kilometrin päähän. Lisäsin siihen lenkkiin pienen lisäkoukkauksen ja avot - viiskyt ja risat oli kasassa. Tarkemmin eriteltynä matkaa kertyi 50,2 km ja keskinopeus jäi piirun alle 20 km/h eli aikaa reissuun meni noin kaksi ja puoli tuntia. Tällä kertaa tavoitteena oli kuitenkin saavuttaa tavoiteltu matka kilometreissä eikä nopeudella ollut niin väliä. Kroppa kesti hyvin, ainut mikä vaivasi matkalla oli pikkunälkä. Vatsa on tottunut lomalla vähän parempaan palveluun kuin pieneen jogurttiannokseen jolla pitäsi rehkiä puolille päivin.

Matkalla tuli vastaani mielenkiintoinen risteys - siis Pukkilassako asuu se Koivuniemen herra johon tutustuin muutamaan kertaan lapsuusvuosina kolttosia tehtyäni! :)


torstai 25. heinäkuuta 2013

Lomaliikuntaa

Pari viikkoa lomalla tekee ihmeitä kunnolle - kunto nimittäin ihmeesti laskee... Liekö syynä vähentynyt harjoittelu vai paheelliset elintavat.

Viimeisen muutaman viikon aikana olen tehnyt pari kympin hölkkälenkkiä, yhden kympin kävelylenkin ja tänään reilun kolmenkympin pyörälenkin. Hölkkä- ja kävelylenkit pääsin tekemään normista poikkeavissa maastoissa kun oltiin reissussa Kotkan Mussalossa. Lenkkipolku kulki niin Santalahden golfkentän ohi kuin paikallisella asutusalueella. Alemmassa kuvassa kallioon louhitun väestönsuojan/liikuntahallin sisäänkäynti.




Tämänpäiväinen pyörälenkki olikin jo taas tutuissa maisemissa - Torpin lenkki - mittaa 33 km. Loman edetessä keskinopeudet ovat tippuneet, tyyli on vaihtunut hölkästä kävelyyn ja keskisykkeet olleet hieman nousujohteisia. Vaan kyllä se loma siitä taas loppuu ja paluu arkeen on edessä - nou hätä :)

lauantai 13. heinäkuuta 2013

Vähän jäi viidestäkympistä!

Nälkä kasvaa syödessä ja nyt kun olen tehnyt jo muutamia pitkiä pyöräilylenkkejä niin haaveissa alkoi siintää yli viidenkympin lenkki. Eilen kävinkin heittämässä lenkin Mäntsälä-Hautjärvi-Pukkila-Mäntsälä ja reissulle tuli mittaa 47,7 km. Eli vieläkin jäi vähän alle haamurajan. Arvelinkin näin käyvän, sen verran olin reittiä mittaillut karttaohjelmalla etukäteen, mutta perjantai-ilta työviikon päätteeksi alkoi tuntua reisissä sen verran, että tyydyin tällä kertaa "vain" omaan ennätyskilometrimäärään.

Lenkki oli tosi mukava ajella, ja nyt kun tiedän paljonko sillä on mittaa, niin ehkäpä ensi kerralla lisään reitille vielä Purolan tai Karjalaisten lenkin niin tulee se viiskyt täyteen.


Ja nyt on myös tultu siihen kohtaan että taitaa olla ihan pakko ostaa - ja alkaa käyttää - pyöräilykypärää. Maanteiden varsilla on itse asiassa aika pieni olo pyörän selässä kun rekat jylistävät vieressä - tai kun kiireiset kuskit hurauttavat sataakahtakymppiä ohi.

tiistai 9. heinäkuuta 2013

Ja taas tuli ennätys fillarilla!

Minä olen ruvennut ihan hurjaksi fillarin pyörittäjäksi ja ylittänyt omat ennätykseni tänä keväänä jo monta kertaa. Viimeksi eilen kun tein 44,5 km:n lenkin! Minulla oli epäilykseni sen suhteen miten toissapäiväinen pidempi lenkki vaikuttaisi jaksamiseen. Lähinnä istumalihasten jaksamisesta olin huolissani.Sanoin kotona lähtiessäni että menen niin pitkälle kun perä kestää :)

Lenkki meni tosi hyvin. Otin ukko-kullan neuvosta vaarin (kerrankin uskoin ekasta) ja käytin pienempää vaihdetta. En siis yrittänyt puskea väkisin ylämäkeen vastatuulessa isoimmalla vaihteella. Otin myös alkumatkan rennosti ja kiristin tahtia loppua kohti.

Keskinopeus oli 21,3 km/h ja keskisyke 127. En siis ole ihan yhtä hyvässä kunnossa kuin Stubb, mutta minun mittakaavassani se oli ihan hyvä suoritus. Aikaa meni siis 2 h ja Trackerin mukaan kaloreita paloi pienen pitsan verran.

Kummasti se vaan nälkä kasvaa syödessä ja nyt suunnittelen jo yli viidenkympin lenkkiä...

Juoksukalenteria kävin surffailemassa ja syyskuulla olisi parikin potentiaalista juoksutapahtumaa joista toiseen varmasti lähden. Molemmissa on vaihtoehtoina sekä kymppi että puolikas. Jos vaan maltan parantaa kunnolla penikkani kuntoon niin olen kyllä keimeissä mukana.

Ensimmäinen tapahtuma on 1.9. Porvoossa

PORVOON MITALLA 1.9.2013

Ja toinen mielenkiintoinen (ehkä jopa mielenkiintoisempi) on 15.9.järjestettävä Lassen Hölkkä Myrskylässä

LASSEN HÖLKKÄ 15.9.2013

Katsellaan kuin käy.


sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Paikallispyöräilyä

Pitkä lenkki tiistaina ja vitosen hölkkä eilen tekivät selväksi että juoksusta on turha haaveilla tänään. Penikka ei ole toooosi kipeä, mutta oireilee juuri sen verran että en halua testata ihan loppuun asti mitä se kestää.

Toinen hyvä syy tehdä tänään pyörälenkki oli se, että auto oli eilisten kemujen jäljiltä 11 km:n päässä kotoa. Fillaroitiin ukko-kullan kanssa hakemaan auto ja minä jatkoin siitä lenkkiä muutaman mutkan kautta (Anttila-Soukkio-Hirvihaara-Mattila) kotiin fillarilla. Matkaa kertyi reilut 34 km. Matkavauhti oli yön valvoneelle ja muutaman tuparijuoman maistelleelle juuri sopiva parinkympin tuntivauhti. Hirvihaarassa nappasin kuvan vielä kauniista koskimaisemasta.


Seuraavaksi surffailen Juoksija-lehden tapahtumakalenterissa ja päätän tähtäänkö johonkin tapahtumaan vielä tälle kesälle vai en. Mieli tekisi kovasti mutta kestävätkö jalat - kas siinäpä mulla pulma pureskeltavaksi.

tiistai 2. heinäkuuta 2013

Hiekkateitä hissukseen

Lyhestä virsi kaunis. Tänään oli vuorossa 12,8 km:n hölkkälenkki hiekkateitä mahdollisuuksien mukaan käyttäen ja varovaista vauhtia ylläpitäen. Keskinopeus noin 8 km/h ja syke 145. Olihan hyvä fiilis hölkkäillä. 

Matkalla bongattuja mansikoita

maanantai 1. heinäkuuta 2013

Fillarifiilistelyä

Tuli kateus ja inspiraatio ja itsensävoittamisentahto lauantaina! Tapasin tuttavapariskunnan joka kertoi pyöräilleensä päivänä muutamana 95 km suuntaansa mökkireissulle. Siis 95 per suunta muutaman päivän tauolla! Ihan mahdotonta! Aikaa olivat käyttäneet kyllä ihan reilusti - seitsemän tuntia suuntaansa - mutta silti.

Siitä se ajatus sitten lähti ja päätin tehdä omissa mittasuhteissani reilun lenkin. Mittailin kartalta reittiä joka olisi noin 30 km. Matkaksi valikoitui Mäntsälä - Metsäkulma - Torppi - Mäntsälä reitti. Kiva, tasainen reitti. Keskinopeutta sain myös hinattua aiempaa korkeammaksi (ihan yrittämättä) juuri tuon tasaisen maaston takia. Niin ja raikas kesäinen sade piti mielen virkeänä ja lämpötilan sopivana...


Reitin mitta 32,6 km, keskinopeus 23,5 km/h ja joo, takapuolessa tuntuu kaksi perättäistä pyöräilypäivää.