sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Fillarin kevättesti

Leskenlehdet pilkistää, aurinko paistaa, lumet ovat sulaneet ja fillari kaivettu esiin! Tämän kevään ensimmäinen lenkki tehty. Seiskan setti - ja maitoa kaupasta :)


Palauttava lenkki

Tämän päivän lenkki oli palauttava. Palautteli viikon lenkeistä ja palautteli myös auton eiliseltä juhlapaikalta. Ihana keli lenkkeillä, kunto antoi myöten myös juhlaillan jälkeen ja sain ukonkin mukaan kevätkävelylle :)
Vitonen puuskutettiin menemään.


torstai 27. maaliskuuta 2014

Kevään ensimmäinen....

....leskenlehti tuli tänään lenkillä vastaan! Yli kaksi viikkoa aiemmin kuin viime vuonna.

Project puolimaraton on taas käynnissä, tänä vuonna myös se on viime vuotta aiemmassa. Siis valmistautuminen. Ja itse kisa on myöhemmässä. Eli toivoa on.

Tämän päivän perinteinen pikkulenkki meni alkuillan auringossa, oli vitosen mittainen ja heitin sen vauhtiin 9,2 km/h eli reilussa puolessa tunnissa. Ihana keli, juoksu kulki ja mieli lepäsi.

 


sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Pitkä ja rauhallinen

Oli tämän päivän lenkki. Olen tehnyt nyt useamman vitosen lenkin iltahämärissä, vaan tänään pääsin parhaaseen lenkkiaikaan ja vapaalla aikataululla liikkeelle. Pitkät yöunet, rauhallinen aamiainen, rästitöitä pois mieltä kiusaamasta ja lapset mammalle. Ja avot, minä lenkille.

Tavoitteena oli tehdä pitkä ja rauhallinen lenkki. Sykekeskiarvo maksimissaan 140. Heitin siis 13 km:n hölkkälenkin keskisykkeellä 139. Täydellinen lenkki!

Lenkkipolulla oli ollut joku muukin liikkeellä...
Mielen sopukoissa kummittelee jo kevät, pyöräilykelit ja tulossa oleva koitos toukokuussa. Ihanaa aikaa tämä kevään odotus. Kovasti yritin tänäänkin bongailla esikkoja matkan varrelta, mutta ei taida olla niiden aika ihan vielä.

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Reissuu pukkaa

Tammikuulla 13 lenkkiä joista 5 hölkkää ja loput kävelyä, helmikuulla 11 treeniä joista 8 hölkkää, maaliskuulla nyt neljä hölkkää. Kyllä se siitä lähtee. Kohta on taas penikat kipeenä ja sitten voikin kaivella fillarin esille :) Ei sillä, fillari olisi muutenkin kiva kaivella taas esiin, pääsin sen kanssa niin mukavasti alkuun viime syksynä ja nyt olisi taas mukava käydä heittämässä lenkkiä vähän pidemmälle.

Oli miten oli, niin kyllähän tämä mennyt talvi ja tämänpäiväinenkin keli suorastaan kiljui lähtemään lenkille. Mittarissa oli äsken kahdeksan astetta plussaa ja aurinko paistoi ulkona. Lenkille tarkeni lähteä juoksuhousuissa (aluskalsongit sai jättää kotiin) ja takin alle riitti pelkkä yksi pusero. Vau.

Uuden mittarin kanssa olen harjoitellut sinuiksi tuloa. Dataa saapi tuosta vekottimesta ulos kyllä ihan riittävästi. Mitä se ei mittaa, niin sitä tietoa ei tartte. Eikä muuten tartte kaikkea sitäkään mitä siitä saa ulos... :)
Hieno vehje. Ja taas uusi viiteryhmä treenaajia joita voi vahtia. Puhelin kulkee lenkillä mukana musiikin takia ja sieltä vahdin Sports Trackerin käyttäjiä, sykemittarivehkeestä vahdin Suunnon laitteiden käyttäjiä. Ei jää huomaamatta keitä tässä lähistöllä liikkuu! Ai niin - kaikki eivät suinkaan kulje lenkillä kaikenmaailman mittareiden kanssa - sitä väkeä en pääse vahtimaan kuin ikkunasta heh-heh.

Lisää intoa haalin uudesta Juoksija lehdestä ja sen mukana tulleesta juoksukalenterista. Harkitsen myös vielä josko vaihdan Hyvinkään tappomaastot johonkin muuhun kevään puolikkaaseen. Vai luottaisko vaan itteensä että selviää siellä himomäkireitillä?

maanantai 3. maaliskuuta 2014

Suunto experience

Kevät tulee kohisten ja juoksuinto kasvaa sitä myöten. Ostin itselleni lahjaksi uuden sykemittarin (tietokoneen paremminkin). Törkyhintainen Suunto Ambit oli tänään ekaa kertaa testissä ja hyvin toimi. Käyttöliittymä vaatii pientä harjoitusta kylläkin. Heitin vajaan seiskan hölkkälenkin lähimaastoissa.


Lisää tehoja ja taitoja käyn hakemassa Vierumäeltä huhtikuussa. Vietin meinaan pyöreitä äskettäin - niitä jotka ovat kolmekymppisten ja viisikymppisten välissä - ja sain mahtavan lahjakortin kyseiseen urheilijan huvipuistoon. Huhtikuulla siellä on tarjolla viikonlopun mittainen juoksukoulu ja sen päätin lähteä kokemaan ihan itekseni ja omaksi ilokseni.

Tässä ohjelma -kyllä lähtee! Ja toukokuussa sitten puolikkaalle :)

PERJANTAI
16.00-18.00 Saapuminen opistolle, tulokahvit ja majoittautuminen
18.00-18.45 Viikonlopun avaus ja info (pukeudu valmiiksi lenkkeilyasuun)
19.00-20.30 Juoksutekniikka- ja liikkuvuusharjoitus
18.00-22.00 Päivällinen
LAUANTAI
07.00-07.45 Omatoiminen aamulenkki
07.30-09.30 Aamiainen
09.00-09.45 Valojänistesti + Juoksutekniikan videointi
10.00-11.30 Kuvausten purku
11.30-14.00 Lounas
13.30-15.00 Palauteluento ja ohjeistus harjoitteluun
15.30-17.00 Juoksuharjoitus; peruskestävyyslenkki + juoksijan lihashuolto
18.00-21.00 Päivällinen
SUNNUNTAI
07.30-09.30 Aamiainen
09.00-10.30 Juoksuharjoitus; vauhtikestävyyslenkki
10.30-12.00 Juoksijan lihaskunto- ja lihashuoltoharjoitus
11.15-12.00 Huoneiden luovutus
12.00-14.00 Lounas