tiistai 29. huhtikuuta 2014

Painesukkaa pukkaa

Sain tipsin Vierumäen reissulta, että kompressiosukat saattaisivat ehkäistä jossakin määrin penikkavaivoja. Paikallisesta urheiluliikkeestä ei moisia hienouksia löytynyt hyllystä, mutta kun oli reissua Porvooseen tänään, niin kävin ostamassa sieltä Stadiumista painesukat itselleni testiin. Nyt pitäis enää päästä lenkille...



sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Palkinto mulle

Juoksukoulu on siis käyty ja on tilinpäätöksen aika. Kotikonttorilla kaivoin esiin Vierumäen testitulokset kahdeksan vuoden takaa eli vuodelta 2006. Silloin on kunto testattu viimeksi tieteellisin menetelmin.Tässä välissä on pyöräytetty 2 lasta ja juhlittu pyöreitä vuosia.

Ja täytyy sanoa, että ei ole mennyt treeni ihan hukkaan. Maksimisyke on sama (2006/191 ja 2014/192). Hapenottokyky puolestaan oli kasvanut reilusti. Kahdeksan vuotta sitten se oli 37 (ml/kg/min) ja eilen sama arvo oli 44,6. Tämän arvon kohdalla siis korkeampi luku kertoo paremmasta kunnosta. Viiteryhmässä "urheilijat" erinomainen tulos olisi minun ikäryhmäni naisilla 51,5. Työikäisten peruspulliaisnaisten keskiarvo on tässä mittauksessa 32,5. Eli ei paha tuo minun tulos!

Treenihän on tietysti keskittynyt viimeisen vuoden ajalle, joten nousu on mielestäni vähintäänkin kohtuullinen.
Tämä toimikoon innoittaja muillekin minun ikäryhmäni naisille. Suhteellisen pienellä efortilla voi siis kolmen lapsen työssäkäyvä äitikin parantaa kuntoaan merkittävästi.

Ja tästä kiitoksena tarjoilen itselleni pienen herkkupalan :)


Juoksukoulu, osa 3

Aamu alkoi rauhallisella kävelyllä Vierumäen luontopolkuja pitkin. Aivan mahdottoman hienot maisemat ja taivaalle kipuava aurinko saivat mielen tosi korkealle.

Yhdeksältä aloitettiin taas treeni. Tänään oli vuorossa vauhtikestävyysharjoitus. Alkulämmittelyn jälkeen 3 x 8 min. vauhtikestävyysalueella ja väleissä palautus peruskuntoalueen alareunalle. Ihana harjoitus. Miksi ihmeessä en ole näitä tehnyt ennen??? Siksi että tämän asian opiskeleminen kirjasta EI ole ihan sama juttu kuin tehdä se livenä ja treenarin johdolla Vierumäellä :)

Loppujäähdyttelyn jälkeen vedettiin pari kierrosta kuntopiiriä (15 liikettä x 45 sek + 15 sek paussi). Rankkaa on tuo sellaiselle joka ei ole pitänyt lihaskunnosta huolta.... Venettelyä, ohjeistusta ja lounaalle. Ja sitten kotiin.

Todella ihana reissu! Vapaalla kotitöistä, hyviä treenejä, mukavaa porukkaa ja tosi monta kullanarvoista vinkkiä treenaamiseen. Ehdottomasti rahan väärti.

Terkkuja vielä muille harjoituksissa olleille jos satutte sivuilleni eksymään!

Ei pöllömpi maisema tehdä aamulenkkiä :)

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Juoksukoulu, osa 2

Päivä alkoi maltillisella aamiaisella ja pienellä happihyppelyllä Vierumäen kauniissa maisemissa. Yhdeksältä kokoonnuttiin juoksuporukan kanssa kuplahallille tekemään valojänistesti. Käytänmössä siis juostiin rataa ympäri valon vierellä piippuun asti. Joka kierroksella vauhti kasvoi. Loppuvauhtia ja maksimisykettä verrattiin urheilijoiden arvoihin ja suhteessa siihen viiteryhmään tulokseni oli keskitasoinen. Kai siihen voi olla jokseenkin tyytyväinen.

Iltapäivällä tehtiin peruskuntolenkkiä reilun seiskan verran ja sen jälkeen huollettiin lihaksia pilatesrullahieronnalla. Päivän urheilut päätin puolen kilometrin uintiin. Tänään ohjelmassa siis enää syömistä :)




Huomio tekniikkaan ja vauhtikestävyyttä ja maksimikestävyyttä peruslenkin rinnalle. Näillä ohjeilla jatkoon.

perjantai 25. huhtikuuta 2014

Juoksukoulu, osa 1

Ensimmäisestä illasta selvitty! Ohjelmassa oli tutustumista, ohjeistusta, tekniikkaharjoituksia ja illallinen.  Tosi hieno päivä oli. Ei olisi ennen tätä päivää uskonut miten vaikeaa voi olla polvennostokävely... :)

Kaikkein suurin haaste tälle päivälle oli kuitenkin järjestetty heti saapumisen yhteyteen. Minä tulin juoksukouluun, mutta jouduin heti alkuun suorittamaan suunnistustehtävän. Suunnistaminen on ehdottomasti heikoin lenkkini. Kirjauduin sisään, sain avaimet ja kartan sekä ohjeet missä majoitus on. Onneksi olin ajoissa liikkeellä, sillä pyörin tovin ympäri urheiluopiston pihoja ennen kuin oma torppa löytyi. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Huone löytyi ja oli oikein tilava ja siisti.



torstai 24. huhtikuuta 2014

Välitavoite lähenee....

Huomenna lähden Vierumäelle juoksukouluun - jeeeee! Juoksutekniikkaa, luentoja, juoksuharjoituksia (peruskestävyys ja vauhtikestävyys), lihaskuntoa ja lihashuoltoa. Samanhenkistä väkeä toivon ja oletan olevan paikalla ja saan koko viikonlopun keskittyä ihan vaan itteni kehittämiseen. Hitsin hienoa. Ultimate välitavoite on kuitenkin 29.5. järjestettävä Hyvinkään hölkkä, jonne lähden puolikasta juoksemaan.

Kohti näitä olen tällä viikolla mennyt hyvällä harjoittelulla ja maltillisella herkuttelulla :). Maanantaina ylitin itseni ja tein kuluvan vuoden pisimmän lenkin. Hölkkäilin 8,1 km:n tuntivauhdilla 17,5 km:n lenkin! Olin suoraan sanottuna ihan tyytyväinen itseeni sen jälkeen. Jaloissa toki tuntui.

Ja saatat arvata missä osiossa tuntui kun heitin pääsiäispyhien alkuun kevään ensimmäisen pitkän pyörälenkin... 33 km. Teki istuminen meinaan tiukkaa sinä iltana.

Muuten olen tehnyt vähän palauttavaa kävelyä ja tänään rauhallisen kaverihölkän jolla oli mittaa just vajaa kymppi. Niin ja sitten tietysti pääsiäishelteillä patikoitiin mökkirantaan paistamaan nuotiomakkaraa. Ihanat kelit ei voi muuta sanoa!





sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Lenkkiä lapsuusmaisemissa

Pääsiäisen kärsimyysjuoma painoi vähän kintuissa, mutta normista poikkeava reitti ja lapsuusmaisemat siivittivät silti lenkin ihan ok tulokseen tänään. 7, 5 km Kotkan maisemissa meren rannalla ja auringonpaisteessa
HIE-NO-A.


torstai 17. huhtikuuta 2014

Kolmonen, vitosia, kaseja ja kolmeatoista

Kaikenmittaista ja vauhtista lenkkiä on tullut tehtyä huhtikuun aikana. Ihan niin reilusti en ole treenannut kuin olin suunnitellut, mutta eipähän ole penikatkaan kipeät. Lenkki on kulkenut mukavasti, on ollut hienoa miten pitkällä kevät on ja tiet sulat ja aurinkokin paistaa silloin tällöin. Ihania lenkkikelejä.

Jaa-a, vai että tiet sulat... vielä viime lauantaina löysin kyllä jäisen soratien kun kävin hölkkäilemässä uutta reittiä...


Tässä kohdin piti oikeesti varoa askeleita ettei mene nilkat nyrjälleen.

Samalla reissulla mieltä lämmitti ja muistoja kirvotti tutunnäköinen seulamurskain. Näihin veijareihin on tullut tutustuttua työhistorian varrella jonkin verran. Terkkuja Allulle :)


Pääsiäisen jälkeen onkin jo tosi lähellä meikäläisen Vierumäen reissu. Viikonlopun mittainen juoksukoulu asiantuntijaopissa! Mahdottoman hienoa - odotan reissua kovasti.