lauantai 18. maaliskuuta 2017

Aktia maaliskuu

Mie tein enkan! Kymppi meni alle viiteenkymmeneen tänään Aktiassa!

Aamu alkoi hissukseen. Nousin petistä vasta kasin jälkeen. Hyvin epätyypillistä minulle. Yleensä olen ylhäällä jo viimeistään seiskalta. Myös viikonloppuisin. Noustuani keitin kahvit, surffasin netissä ja mussutin aamiaista kaikessa rauhassa. Yritin vältellä ajatusta siitä että on kisapäivä.

Klo 11:30 aloin pakkailla kamppeita kasaan ja vaihtaa juoksuvetimiä päälle. Kädet alkoivat täristää. Ihan hassua. Tänäänhän on "vaan" kympin testijuoksu ja lyhyt uinti sen perään. Anyway, kädet tärisivät ja aloin höpöttää hulluna ääneen semmosta itekseen jorinaa (niinku vielä enemmän kuin yleensä...).

Tänään mentiin oikein porukalla Aktiaan. Meidän TRI-porukasta oli mukana viisi supernaista!

Tässä jo maalissa. Heli, Riitta, Raisa, Heidi ja Tiina

Oltiin ajoissa paikalla, tehtiin jälki-ilmot ja kevennettin varustusta. Ilma oli hyvä, ei sadetta, ei liukasta. Peruslenkkareilla liikkeellä. Minulla oli tavoitteena alittaa 50 min. Se hitsin 29 sekuntia tammikuulla jäi kaivelemaan.

Otin lähdössä paikan suht alusta, en kuitenkaan ihan eturivistä. Aktiassa on aika kova taso, meikäläisen ei kannata kiilata eturiviin muiden tukkeeksi. Lähtölaukaus kajahti ja porukka lähti liikkeelle. Ja porukkaa oli paljon. Minulla oli taktiikkana vahtia että kilsat menee korkeintaan aikaan 5 min/km. Se taktiikka toimikin hyvin. Alku oli helppo, koska se on pitkälti loivaa alamäkeä. Ensimmäinen viiden minuutin ylitys 5:06 oli viides kilsa, jossa on iso ylämäki. Matka kulki muuten joutuisasti aina noin seitsemään kilsaan saakka. Viimeiset kilometrit olivat raskaat. Eniten siksi että vatsa oireili vähän rautakuurista ja ennen lähtöä napatusta geelistä. Noloa olisi tulla maaliin löröt pöksyssä, joten päätin taistella :) Muistin hymyillä kameramiehelle.



Viimeisellä kilsalla muutama kaveri läähätti tosi äänekkäästi takana. Kyllä minäkin olin tosissani, syke huiteli anakynnyksen yläpuolella. Keskisyke oli 173 ja maksimi 187. Training effekt ujosti 5, eli maksimi. Jotain oli kuitenkin jäänyt jemmaan, sillä viimeisen mäen aikana, ja siinä ihan viimeisessä kaarteessa ennen maalia ohitin vielä muutaman selän!

Maalissa ajalla 48:20. Personal best! Tuhrasin hengityksen hakemiseen 16 sekuntia ennen kuin tajusin sammuttaa oman mittarin. Virallinen aika siis kuitenkin tuo äsken mainittu. Me happy! Ja sitten tietty selfie....


Me tehtiin porukalla ihan mahtavaa työtä! Kaikki porukan naiset juoksivat oman ennätyksen! Juoksun jälkeen otettiin suunta vielä naapurihalliin kauhomaan lyhyt uintitreeni. Minulle tuli mittariin 1,7 km satasen vetoja pullarin kanssa. Note to myself - Hakunilan uimahalli ei tarjoa saippuaa talon puolesta. Muuten halli ihan passeli uimatreeneihin. Pukkarissa iloisena yllätyksenä käsipyyhepaperia (iloinen yllätys minulle jonka nokka vuotaa aina uinnin jälkeen noin tunnin - ja joka unohtaa lähes aina nenäliinat kotiin)

No mutta se nenän niistämisestä. Ihan mahtava reissu ja ihan mahtava porukka meillä! Kesää kohti. Seuraava etappi taitaa olla HSM huhtikuussa. Juoksua ohjelmassa siis...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti