perjantai 19. toukokuuta 2017

Mäntsälä 12 h pyöräily

Kerran kuussa pitää olla jotain jännää! Huhtikuussa se oli Helsinki Spring Marathon, toukokuussa se tulee olemaan Mäntsälän kevätmaraton (siitä sitten erikseen lisää), kesäkuussa se on Vantaa TRI perusmatka ja heinäkuussa se on Mäntsälän 12 h pyöräily. No sitte elokuulla on pieni Turku Challenge TRI puolimatka... siitäkin sitten myöhemmin lisää.

Mutta nyt asiaa 12 h pyöräilystä, joka saa paikkansa lauantaina 8.7. klo 8-20. Se on haaveeni jo viime kesältä. Viime kesälle se ei mahtunut kisakalenterin lomaan, eikä muutenkaan aikatauluihin. Nyt se pistettiin mahtumaan! Mun haave toteutuu!!!

Miksi en siis vaan pyöräile 12 h. Siksi että olen inspiraatiota pullollaan, ja olen siinä ajatuksessa, että joku muukin saa samantyyppisistä asioista kauheita kiksejä :) Toisekseen pyöräily on aika yksinäistä hommaa, ja minä olen aika sosiaalinen. No, eihän me voida kaikki vierekkäin pyöräillä, mutta olis aika kiva että reitillä olis muitakin fillaristeja samana päivänä ja samalla asialla kuin minä. Saan iloa siitä fillaristista joka hissuttelee mummofillarilla kierroksen. Saan inspiraatiota myös siitä minua nopeammasta pro-fillaristista joka menee kevyin reisin heittämällä minusta ohi. Mie haluun vaan pyöräillä tuon 12 h, ja katsoa mihin minun ahteri ja reidet pystyy. Ja pää. Se tulee olemaan pitkä päivä.

Mut hei, lisää löpinöitä kohta, nyt kuvia reitiltä.

Suoraan edessä Startti, huolto, ja maali. Ja samalla siis kierroksen vaihtumiskohta. 

Kierroksen alussa, Metsäkulmantiellä, kestopäällyste paikoin huonossa kunnossa. Ole varovainen!

Peltomaisemaa Metsäkulmantiellä. Ei haissu tänään lanta. Aurinko porotti. Tuulelle altis kohta.

Tuon Metsäkulmantien päällystevaurion on useampi laittanut merkille. Pahimmat vauriot ovat ekojen 4 kilsan matkalla. Ja sitten taas melkein tien lopussa, jossain ehkä 8 km kohdalla. Metsäkulmantietä on reilut 10 km yhteensä.

Metsäkulmantieltä saavutaan Torppiin, ja Mäntsäläntien/Pukkilantien risteykseen. Käännös oikeaan.Maltillinen nopeusrajoitus autoilijoille, koska asutusta ja mm. paikallinen seuratalo "Rientola" tien varressa.

Pukkilantien baanaa. Anna mennä. Tässä mukava loiva alamäki. Nauti. Myös ylämäkiä matkalla.

Mäntsälän/Pukkilantietä on jotakuinkin 8 kilometriä. Nousua ja laskua. Mutta maltillisia. Sääksjärven risteyksestä käännyt oikeaan Sääksjärventielle. Siellä on metsää ja asutusta tien varsilla. Mukava pätkä. Kestopäälllyste uusittu vuosi vai pari sitten. Suht tasaista. Katseltavaa tien varsilla. Liikennettä, kuten koko reitillä, mutta ei missään ihan mahdottomasti. Jos eivät nyt sitten innostu ajelemaan ympäriinsä meidän fillaristeja ihailemassa :)


Ethää vaan liukastu :)

Pidä nopeus kurissa. Nyt pitää jaksaa pitkään... ;)

Suht sileetä. Niin kestopäällyste kuin korkeuskäyrä. Hyvä paikka käydä tekemässä tempoja, jos on niihin viehtynyt.

Sääksjärventietä siis noin 6 km. Kierros valmis. Kierroksen mitta 24,3 km. Voit freesautua huollossa, tai lähteä seuraavalle kierrokselle.

Huisia, odotan tätä tosi paljon. Ihan ensin kuitenkin juostaan Mäntsälän kevätmaraton reilun viikon päästä. Sekin on mahtava tapahtuma. Omalla kylällä mara. Tai oikeestaan ultra. Reitti on ylimittainen. Reitti ja tapahtuma on myös siitä mahtava, että kuka vaan joka jaksaa hölkätä tai kävellä 6 km, voi osallistua. Ilmaiseksi. Minun 6 v kuopukseni aikoo osallistua - eli ei tekosyitä :) Tuu mukaan. Mie hölkkäilen koko setin. Otan iisisti, pitää säästellä vähän kinttuja tuota kesäkuun triathlonia varten. Se on kuitenkin se minun virallinen laji.

Toivottavasti tavataan niin maralla kuin 12 h fillarissa! Nykäise hihasta ja sano moi!

4 kommenttia:

  1. Jee! Mukana yritetään olla. Mun normi lenkki (paitsi Pukkilantien sijaan Pueolantie) ja siitä naapurikuntaan. Odotan innolla, huomenna taas reenaamaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa Sanna! Tuo Purolantien lenkki on tullut joskus itsekin fillaroitua. Kyllä siellä passaa pistellä menemään. Kauniita maalaismaisemia ympärillä!

      Poista
  2. Täytynee itsekkin käydä ajamassa pari kierrosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyhän testaamassa lenkki, ja sitten vaan tapahtumapäivänä niin monta kuin maistuu! Tervetuloa!

      Poista