lauantai 27. toukokuuta 2017

Polkuilua Kotkassa

Nyt en löpise pitkiä, pistän vaan muistojen kirjoihin viime sunnuntaisen Kotka Trailin tapahtumia. Reitti menee ihan meidän möksän naapurista, ja maisemat ovat tutut lapsuudesta saakka. Must-participate tapahtumien joukossa. Viime vuonna koko matka 16 km. Tänä keväänä muusta kisakalenterista johtuen vain 6 km lenkki.

Edellisenä päivänä mökille. Aamulla maailman paras aamupalahetki laiturilla auringonpaisteessa Reittisen rieskaa metukalla eväänä ja kahvia pahvimukista.

Meren rannalla on harvoin näin tyyntä. Täydellinen aamu!

Kisapaikalle hölkkäilin hyvissä ajoin, koska en ollut ilmoittautunut etukäteen. Matkaa mökkirannasta kisakeskukseen kertyi 1,3 km. Ei paha. Lappu rintaan ja starttia odottamaan. Ajattelin mainostaa samalla tuota minun omaa lajia eli triathlonia. Viime kesän Challenge Turku paita ajaa sitä virkaa.

Kisakeskuksessa törmäsin tuttuihin. Irahan se siellä odotti lähtöä pidemmälle startille. Hauska sattumus on se, että Iran kanssa juostiin viime kesänä molemmat pitkää settiä, ja tultiin tutuiksi siinä matkan varrella. Sen koomin seurailtu Facen kautta kuulumisia. Ja nyt taas täällä!

Kiintiö-selfie :)

Itse kisaan lähdin sillä asenteella, että reippaasti, mutta ei veren maku suussa. Viikon päästä ohjelmassa on nimittäin oma järjestämä mara omilla kylillä (Mäntsälän kevätmaraton), ja tarkoitus olisi juosta siellä täysin voimin. Reittiennätys, mutta ei maraenkkaa, koska kyseessä on ylimittainen reitti.

Mutta siis. Olin sisällä kilpasarjassa, ja koska siellä ovat ne joilla on tulostavotteita, jäin suosiolla lähtöpaikalla porukan keskivaiheille. En rynninyt alkuun. Omaa reipasta tahtia lähdin menemään. Alku mentiin pitkässä letkassa ennen kuin porukka alkoi kilometrin jälkeen hajota eri vauhtiryhmiin. Mökkipolun kohdalla heitin yläfemmat meidän pienten, eli Annin ja Essin kanssa. Toni oli filmaamassa. On aina tosi hauskaa kun on omia henkilökohtaisia kannustajia reitillä!

Päivä oli kuuma. En ottanut mukan evästä enkä juomaa koska olin lyhyellä matkalla liikkeellä. Reitti kierteli merenrantaa, kallioita, metsää, pätkän soratietä ja muutaman pätkän hiekkarantaa. Ihan mahtavan vaihteleva maasto siis. Muutama reipas meni minusta ohi, itse ohitin myös muutamia juoksijoita.

Maalissa olin ajalla 39:55, joka ei varmasti ole kovin kummoinen aika, mutta sillä pääsi kisassa sijoille naiset 15/137 ja kaikista kuusi kilsaa juosseista 43/231. Yllättävän korkea sijoitus siis. Maalissa kova tuuletus niinku asiaan kuuluu :)

Juoksu meni mukavasti ja kisan jälkeen oli kiva palata mökille saunomaan ja pulahtamaan viileään meriveteen. Mökkirannassa veden lämpötila 11,3 astetta.

Arvaa miksi kiinteistön nimi on Kiviniemi ;)

Nyt kevyt viikko edessä ja ensi sunnuntaina tasaista tiedossa. Mäntsälän maralla reittikierros 6,2 km josta puolet soratietä ja puolet kestopäällystettä. Mukava pienen paikkakunnan kylätapahtuma. Kansainvälinen tosin, juoksijoita tulossa ympäri Suomea (ainakin 100+ porukkaa), Virosta ja Italiasta. Siitä lisää myöhemmin.